بسم الله الرحمن الرحيم
***********
انا اول مشاركة لية معاكم هنا وهنبتدى مع بعض اول اكلات معانا خفيفة هبنتدى بحاجات خفيفة اول اوكى
**************************************************
اول طريقة معانا وهية اسكالوب بانيه
عايزين نعمل اسكالوب هنعمل ايه اول حاجة بكل بساطة جدا اسكالوب من لحمة بتلوو بتكون لحمة لون فاتح اوى هنكلم بالغة عامية شوية هنروح جزار هتقولى عايزة قطع لحم بتلوو اسكالووب
تمام بتجيبها بيت بتجيبى كيسة خفيفة وتفرديها ودقاقة كدة بس مش جامد دقة بس خفيفة عشان تتفرد تمام
مقادير اسكالوب بانيه
**********
بيض ...مستردة...ملح...فلفل...خل ....لبن ....دقيق...بصماط.....معلقة زيت ...ماء بصل
طريقة التحضير
********
هنجيب قطعة اسكالوب وهتتبل بملح وفلفل ومستردة وماء بصل وسنة زيت ونضعها فى ثلاجة لمدة ربع ساعة فقط لا غير
هنجيب وعاء كبير هنضع بيض وملح وفلفل ولبن وماء بصل مع تقليب جيدا وبعدين هنطلع قطعة اسكالوب معانا من ثلاجة ننسبها شوية برة وبعدين نجبها فى دقيق بس خفيف خفيف وبعدين بيض وبعدين بصماط وبعد ماتطلع من من بصماط نظفيها كدة خليها متسوية عشان مش تتبهدل منك فى طاسة هنجيب طاسة فيها مادة دهنية زبدة وزيت وممكن زيت بس بس خليها نص طاسة عشان لما تضعى قطعة اسكلوب مش تتحرق وتعطى لون دهبى بتعتها
**************************************************************************************
فراخ بانيه نفس مقادير اسكالوب بزبط بس فراخ بانيه مش تدخليها ثلاجة ده اختلاف بسيط
ان شاء الله هجلكم تخلية فراخ بصور لانى هية سهلة جدا ممكن تعمليها فى بيت بئيدك
وشكرا وبالهنا وشفا
شيف اسلام